9 Ekim 2013 Çarşamba

Üzüm Şerbeti



Üzüm Şerbeti

Yine yaz günlerinden kalma bir tarif. Galiba havaların soğumasını bir türlü kabullenemiyorum. Erken gelen kışın soğuğuna inat ben şimdi sizlere yaz günlerinde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz oldukça lezzetli Üzüm Şerbetimi anlatacağım.



Şerbet dediğime bakmayın birdiğiniz komposto yapıyoruz üzümden. Komposto deyince yine akıllara şu soru geliyor:
Komposto ile Hoşafın farkı ne?
Komposto, mevsim meyveleri ile yapılıyor, Hoşaf ise kurutulmuş meyvelerle yapılıyor. Bence ikiside aynı, amaç suyunu ve özünü çıkarmak değil mi?
Gelelim benim tarifime:
Bir miktar üzüm,( ne kadar yapacağınıza göre değişir), su (üzüme bağlı değişir), şeker (çok olmasa iyi olur), yarım çubuk tarçın, iki karanfil ve güzel bir hatıra hepsini tencere koyuyor bir güzel (1,5-2 saate yakın) kaynatıyoruz. Kaynadıkça şekerini kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. İşte bu kadar. Sonra süzüp soğutmak kalıyor. Bir gece dolapta soğuyunca bir de yanında sevdikleriniz olunca içilmesi çok tatlı oluyor.
Sunumu dilediğiniz gibi yapmak tamamen sizin zevkinize kalmış. Ancak muhabbetle içilmesi şart. Bol muhabbetli şerbetli günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder